4. helmi, 2017

Teksti

  Se oli vuosi 2001, kun pulikoimiseni hyisissä vesissä suhahti innokkaasti käyntiin ja talviturkit ei pysyneet päällä millään. Ei saaneet otetta kyllä titityyinfluenssatkaan, muista lunssista puhumattakaan! Suosittelen lämpimästi kaikille kyseistä lajia; HOLEA IN THE ICEA 

"Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;"

  Noin keskitalvella 2009 olin jälleen tulossa uiskentelemasta Joutsenon Ahvenlammen avantosaunan turkoosinsinisen veden seasta ja huuruisista löylyistä, mutta en suunnannutkaan kulkuani pohjoseen vaan etelään ja Jussin tupaan tupsahdin Lauritsalan kupeessa.Joskus entisessä elämässäni olin käyny kerran hörppimässä hapanta siinä kyläpaarissa. Nyt mieleni teki kuumaa kaakaota ja astelin iltasella sisään tiskille, kun selän takaani kuului vanhemman miehen äänellä;

  "Kennes poikia sitä tänne oikein tuli ja mitäs meinasit tilata?"

  Vastasin sellaiselle iäkkäälle merimiehen näköiselle hepulle, että Mäntysaaren poikiahan tässä ollaan ja kaakaota meinasin ottaa, kun tuolta jorpakosta uimasta tulin!

Jos sillä kaverilla olis piippu ollu suussa, ni se olis kyl ollu ihan ku sarjakuva Tintin seikkailujen merikarhu!

  Se kapu istu yksinään omassa pöydässään ja viereisessä pitkässä pöytäseuruueessa oli muutama mies ja romanipariskunta.Istahdin heidän seuraansa pöydän päähän ja hetken kuluttua tämä "Haddock" kysyi; 

  "No tietääkös se Mäntysaaren poika, mikä hänen nimensä on?"

  Ihmettelin moista kysymystä ja aukaisin suuvärkkini sanoakseni, että mistäs mie Siun nimes voisin tietää, kun suustani tuli KEIJO!

Se kapu hämmästy ja sano;

  "Katos, Mäntysaaren poikahan ties hänen nimensä" 

  Hämmästeltiin porukalla sitten sitä asiaa ja yhtäkkiä Keijo kysy taas et;

  "Tiijätkös sie, mitä hää on tänään syöny?"

  Olin taas sanomassa, jotta mitä sie miult oikeen utsit, kun enhä mie mistään voi tietää, niin suusta vaan putkahti: MAKAROONILAATIKKOO!

Sillon se merikarhu Keijo män tosi vakavaksi ja hiljaseksi ja kysäs, et mistä mie voin tietää mitä hää oli syöny. Epäili kavereidensa tai jonkun muun kertoneen miulle. Vastasin hälle etten tosiaankaan tiijä ,miten tiesin ja etten ollu häntä ees aikasemmin tavannu, saatikka hänen kavereitaan!

  Yleinen hämmästys valtasi meijät kaikki ja sanoin varmaan Jumalan järjestäneen tämän asian. Kerroin paarikansalle  tulleeni kesällä Uskoon ja syntyneeni ylhäältä uuvestaa. Keijo ei muuten kyselly sen jälkeen mitään vaan hiljeni ihan täysin.

Todistinkin siinä, miten kaksi Jeesukseen Uskovaa ystävääni oli kesällä Rukoillu  puolestani, jonka seurauksena täytyin Pyhällä Hengellä ja Jeesus otti pois 20-vuoden mittaisen ryypiskelyni, itsetuhoisuuteni, seksiaddiktin, masennuksen, kaks-suuntasen mielialahäiriön ja vakavan persoonallisuushäiriön. 

  Pääsin irti pirullisista vitsauksista ja olin Todella Vapaa

Kiitos Jumalalle ja Mikolle, sekä Kaimalleni, jotka ojensivat auttavat kätensä ja palvelivat Herraansa, julistamalla Rauhaa, Iloa ja Vapautta  Jeesuksen Kristuksen Nimessä ja meikä vaan itki sillon kaiken pahan pois.....yks miulle kuitenkii jäi:

Yks-suuntanen mielialahäiriö, mikä suuntautuu suoraan ylöspäin, siinä ei oo kettää välis hänkslättää, ku se ainut oikee välmies ja Hänen Nimensä on Jeesus Kristus Nasaretilainen! Jeesus haluaa ittelleen vaan sen meijän syntisäkin kantaakseen, että meidän orjuus loppuis sen "mörökölli vihtahousun" kaa , niiku äkkipyssäys satasen vauhista tuulilasin läpi Jumalan hellään "airpäkkiin" 

"Sie oot joku hui-jari, etkä mikkää uskova", kuului miehen suusta ja lisäsi vielä;

"Milläs autolla sitä ollaan oikein liikenteessä?" Vastasin tulleeni perintöfiiatilla, jonka vanhemmiltani sain, kun eivät olisi siitä autoliikkeessä hyvittäneet paljon täytekakkukahveita enempää.

"Jos sie oisit tullu mersulla, ni myö uskottas, huijari sie oot!" kuului kommentti.

Se romanipariskunta sanoi, et älkää pilkatko sitä miestä, kyl se totta puhuu ja on Uskossa. Taisivat tuntea Pyhän Hengen tuoksun ja juteltiinkin pitkään kaikista Raamatunjutuista, myös nää epäilijät lämpenivät, vaik aluks huijariks epäilivätkii.

  Olin kymmeniä kertoja tätä tapahtunutta kertonut monille ihmisille ja 2010 Haminassa ollessani yhdessä Uskovien kotikokouksessa tuli tilaisuus todistaa.Täydellinen blackout yllätti, kun en millään muistanu "Haddockin" nimeä, en ja aattelin dementian tupsahtaneen kohdalleni. Aikani mietittyäni ojensin sitten vaan käteni ja sanoin, että olkoon se nimi sitten vaikka Veikko,kun ei tuu nyt muuta mieleen!

  Myöhemmin vanhempi mies tuli juttelemaan kanssani ja sanoi;"Mistä tiesit hänen toisen nimensä olevan Veikko, kun ojensin käteni häntä kohti?"

Katoin vähän aikaa ihmeissäni ja sanoin, että en kyl mistään voinu tietää! 

  Taitaa nuo Kaikkivaltiaan tiet olla tutkimattomia ja joskus ne Risteää meijänkii teitten kanssa ja etenkii Golgatalla 

  Siunattua Lepopäivää!

Jaa tämä sivu