21. elo, 2020

Teksti

Niin minusta tuli sitten marjan poimija!

Yritin 3 kertaa eräopaskurssille, kerran lähihoitajaksi opiskelemaan, eikä ne huolinu autonasentajaksikaan, joten oli palattava nuoruuteen ja muistelemaan ammattikoulusta saamaani puusepänkoulutusta. Jeesus oli seppä syntyissään, mutta kaikki eivät pääse riman yli, vaikka olisi kuinka pitkä seiväs.

Amiksessa sujui hyvinkin liikuntatunnilla seiväshyppy. Pikkupoikina hypittiin purukasaan metsistä löytyneillä, itse jalostetuilla kepeillä ja poikkikin joskus pamahtivat. Nyt käytössäni oli kuitenkin laskuituseiväs, lingoten kaarellaan urheilijan hyvinkin korkealle. Pääsin Kuusankoskelle ammattikoulujen väliseen kisaan ja meitä oli kolme osanottajaa. Sain määrätä aloituskorkeuden ja voiko ihminen enää enempää töpeksiä:

Se lasikuituseiväs ei mahtunu kyytiin ja Kuusaalla oli terässeiväs, joka ei taipunu. Olin niin varma kyvyistäni, etten viittiny ees paria treenihyppyä tehä. Jos olisin laitattanu sen riman ihan patjan yläreunan korkeuksille, olisin päässy ylitse. Ajatelkaa; pudootin riman kolme kertaa, enkä saanu tulosta. Kaks muuta kaveria pääs palkintopallille. Meikä ryssi oikeen tosi kunnolla ja siihen tyssäs huippu-urheilijan ura.

Eiku mettään häpeemään ja marjanpoimintaan. Se taito oli opittu vanhemmilta ihan pikkuruisena hiipijäisenä jo. 50-vuotta oon puimurilla kauhonu tuhansia litroja ja nyt tuli pakkanen ihan killilleen, joten tänä aamuna mietin jotain, jolla sais marjaa mahtumaan enempi säilöön, kun kuulin, notta ruokapula tulloo, kun koronakääriäinen tuhoaa pieniä yrittäjiä, jopa täällä lintu-kodossa. Räksät on hyvinnii kiinnostuneita punasista pallukoista pihapuskassa, mutta pihlajanmarjoista puserretaan kyllä viimoisetkin mehut irti Maija.-nimisellä pytyllä. 

Näin autotallissa punaista!

 Kun ei minusta aikuisopiskelijaa millään enää saa ja olenkin päättänyt pysyä pelkästään Kaikkivaltiaan korkeakoulussa, niin mikä ettei. Koululaislaatikosto lihoiksi. Laatikoista kovalevypohjat pois, takaseinään melamiinilevyä, johon alareunaan auton sisätilalämmittimelle (500w) jämpti kolo kuviosahalla ja alimmaisen laatikon takasarjaan myös. Laatikoston päälle kansi ja etureunaan jäikin sopiva ilman poistuloaukko. Koko komeuden pesu ja etikalla desinfiointi. Jämäkkää kärpäsverkkoa nitojalla raksuttaen laatikoiden pohjiksi, marjat sisään ja Awot!

JK. muista sulkea laatikot, kun kytket virrat päälle! ;)

Jaa tämä sivu