11. kesä, 2022

Teksti

-SHALOM-

Liikuskelin eilen mettässä, tai paremminkin pois nyhdetyllä sellaisella.Taivaalla liihotteli hiirihaukka, äänestä päätellen.  Eipä löytynyt yhtään korvasientä,  Toiveissa olis ollu ees yks, mutta ilman sitä myrkyllistä käppyrää suuntasin sitten kivikautiselle kallioluolalle. Siihen olivat jättäneet puustoa ympärille. Nuotiokiviä parempaan asentoon kyhäilin ja tulta risujen sekaan.

ÄÄS-marketin kanamakkarat lykkäsin ritilälle, nokinen pannukahvipannu myös seuraksi. Kylläpä hyttyset kävi kuumana savun seassa!

Sokerinen emäsikamunkki hulahti kurkkutorvesta alas viimeisenä eineenä ja sitten uattelin männä kattelee uusia maisemia, eli suuntasin tuntemattomalle maastolle.

Aurinkoa kompassina käyttäen saavuin suolle pikkukenkineni. Se oli täynnänsä karpaloita. Hyvin oli pakastin toiminu, mutta olivat kyllä käyneen makusia...

Sinivuokkoja kasvoi runsaasti jokapuolella, mutta tyydyin napostelemaan kuusenkerkkiä, kun ovat hyviä antinoksitantteja. Ei kuulema tuu syöpää, jos ydinvoimala poksahtaa ;)

Varmaankin tuntia myöhemmin alkoi maasto näyttää tutulta ja siellähän se satoja kertoja marhattu hiekkatie alkoi siintää. Punainen Tojota oli myös näköetäisyydellä, mutta mitä ihmettä? Tuulenkaatama iso mänty ja siinä mullansekaisessa hiekkakuopassa oli vastasyntyneen lapsosen pään kokoinen korvasieni.

NO HALLELUJAH!!!

Rukoukseni oli kuultu ja tänä aamuna ryöppäilin sienen pariin kertaan, paistelin sipulin ja runsaan voin kera kasarissa. Ohraleivän päällä se kulkeutui vatsalaukkuun ja on pysynyt siellä ainakin toistaiseksi!

AAttelin sit ajankuluksi kokeilla tuota mato-onkea laiturin nokassa istuen. Multakasasta matoa koukkuun, sylkäisy ja vetteen kellumaan. Ukkini aina sylkäisi, mutta en tiijä mitä hyötyä moisesta isien perinnäisysköksestä on hyötyä. Ehkä se liero menee sit liukkaammin sirrin suuhun ja koukuttaa innokkaammin?

Tulihan sitä sinttiä kymmenen kpl. Putsasin ne, mutta kas kummaa. Oudon näköinen OTUS oli haistanut muutakin, kuin grillin savua. Tarantella tuijotti minua nälkäisenä. Annoin sille herkkupalan, johon se heti iski lujasti kyntensä, alkaen ahnaasti imeä silmämunaa sären päästä. Ehkäpä illalla savustelen "Pietarin" kalansaaliin.

Siellä kivikauden kalliokolossa tuli Sana-kirjasta vastaan tuommoinen https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=ps+18&kaannos=fi-38&kirjat=kr

Sattui aika sävy-sävyyn siinä tulistellessa.

"Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, 
 taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin?"

JK: palautu just mieleen, kun siellä mettässä kävelin ja olin autolle päin tulossa, niin puussa oli vanha kyltti, jossa luki;

SEITTI. Olisko ollu johdatusta, tahi vinkki, tolle hämyhämyhäkille?

Jaa tämä sivu